Felicias sockerpalats

En plats fylld med smarriga läckerheter!

Angel Feather cupcakes

Publicerad 2015-02-14 13:56:00 i Bakverk,

Idag är det alla hjärtans dag! Det finns så himla mycket man kan baka till det. Idag bestämde jag mig för att göra små citronmuffins med en topping jag inte provat förr som kallas för Angel Feather icing. I denna finns också lite citronsmak så det passade utmärkt med muffinsen. Eftersom det är alla hjärtans dag valde jag också att hälla i lite röd karamellfärg så att glasyren får en skär färg. Och lite hjärtan på det så vips - en alla hjärtans dag bakelse!
 
Till citronmuffinsen (12 st) behöver du: 200 gram rumsvarmt smör eller margarin, 3 dl strösocker, 3 ägg, 0,5 dl vatten,1 citron (både saften och skalet ska användas), 4,5 dl vetemjöl, 1,5 tsk bakpulver
 
Börja med att sätt ugnen på 220 grader och ställ ut 12 stycken pappersformar, helst i en muffinsplåt om du har. Det gör så att muffinsarna håller sig räta och inne i formen. Efter det vispar du smör och socker i en bunke. Vispa tills du får en pösig konsistens. Efter det knäcker du i äggen i smeten, ett efter ett under kraftig vispning. En en bunke bredvid blandar du mjöl och bakpulver tillsammans. Tillsätt sedan detta till smeten. Efter det tilsätter du vattnet. Av citronen pressar du ut cirka 0,5 dl saft och tillsätt även detta till smeten. För att få en ännu tydligare och friskare smak av citronen kan du riva lite av skalet ner i degen. Klicka ut smeten i formarna och låt dem grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Titta till dem med jämna mellanrum så dem behåller en fin färg! Medan muffinsarna gräddas kan du börja att blanda toppingen.
 
Till Anger Feather toppingen behöver du: 1 äggvita, 85 gram strösocker, 0,5 dl sirap (glykos), 1 msk vatten, 1 halv citron eller citronsaft, karamellfärg om du vill ha någon annan färg än vit, eventuellt strössel eller annan dekorering
 
Lägg alla ingredienser i en glasskål eller en rostfri metallbunke. Börja med de torra! Sätt sedan skålen över vattenbad och vispa ihop smeten tills den blir vit och fluffig. Detta kan ta en stund, någonstans mellan 1-12 minuter. När frostingen är tillräckligt fluffig (så den kan formas i spritsen) tar du bort skålen från vattenbadt och rör i eventuellt karamellfärgen. Nu vispar du ner färgen, men inte över vattenbadet. När du känner att du får rätt konsistens är toppingen klar! Efter det är det fritt fram att spritsa dina muffins hur du vill. Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicias sockerpalats

Älskar du också kakor och andra sötsaker? Då har du kommit helt rätt. Här på Sockerpalatset hittar du bilder och recept på supersmarriga läckerheter. Ta gärna del av mina idéer och berätta vad du tyckte!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela