Felicias sockerpalats

En plats fylld med smarriga läckerheter!

Kladdkaka med krispigt rispufftäcke

Publicerad 2015-02-01 14:00:00 i Bakverk,

Visst ser det smarrigt ut? Kladdkaka har vi alla ätit och därför kan det vara kul när den blir lite annorlunda! Detta är en väldigt mäktig variant, men en väldigt god också.
 
Till kladdkakan behöver du: 2 ägg, 2 dl strösocker, 1/2 dl smält smör, 4 msk kakao, 1 dl vetemjöl, rispuffar, 1 chockladkaka, ströbröd till formen
 
Innan du börjar baka är det alltid smart att sätta igång ugnen först! Till denna kladdkaka sätter du den på 225 grader. Efter det kan du börja blanda ihop ingredienserna. Vispa ihop äggen och sockret i en bunke med hjälp av en elvisp. Rör sedan ner smöret. I en enskild skål blandar du kakao och vetemjöl, sedan rör du även ner dessa ingridienser i smeten. Därefter häller du ner smeten i en form som är smörjd med smör och bröad med ströbröd. Nu är smeten klar! Placera formen i mitten av ugnen och låt kakan grädda i 8-12 minuter. Nu är det dags för toppingen! Smält chockladen över vattenbad och blanda i rispuffarna. När du tycker du har en jämn fördelad topping brer du ett lager på toppen av kakan, helst när kakan fortfarande är i formen. Då blir toppingen jämt fördelad över hela kakan. Efter det sätter du in kladdkakan i kylen. Det gör så att chockladet stelnar snabbare. Lycka till med bakningen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicias sockerpalats

Älskar du också kakor och andra sötsaker? Då har du kommit helt rätt. Här på Sockerpalatset hittar du bilder och recept på supersmarriga läckerheter. Ta gärna del av mina idéer och berätta vad du tyckte!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela