Felicias sockerpalats

En plats fylld med smarriga läckerheter!

Mumsiga kärleksmums

Publicerad 2015-02-16 16:18:00 i Bakverk,

Det är väl lika bra att spinna vidare på kärlekstemat nu när jag ändå är igång..? Idag blev det kärleksmums! Själv har jag inte ätit kärleksmums på flera år men dem var precis lika goda som jag minns dem. Chocklad och kokos är en otroligt bra kombination.
 
Till degen behöver du: 6 dl vetemjöl, 3 tsk bakpulver, 1,5 dl kakao, 5 st ägg, 225g smör eller margarin, 2 dl mjölk, 4,5 dl strösocker, 1,5 msk vaniljsocker
 
Till glasyren behöver du: 75g smör eller margarin, 3/4 dl kallt kaffe (alternativt vatten), 0,5 dl kakao, 1,5 msk vaniljsocker, 5 dl florsocker, 2 msk vatten, 2 dl kokosflingor
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna alternativt lägg i ett bakplåtspapper på plåten. Efter det smälter du smöret över vattenbad och häller i mjölken när smöret är smält. Låt blandningen svalna en aning. I en bunke vispar du ihop ägg och socker med elvisp till en fluffig och pösig smet. Använd sedan en sil och sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i smeten. Sedan vispar du igen. Under tiden du vispar heller du i smör- och mjölk blandningen. Fortsätt att vispa tills du får en fin och jämn smet. Smeten kan kännas väldigt tung och tjock men det ska den vara. Om den är helt för seg och mycket svår att vispa kan du tillsätta lite vatten i smeten. Då jämnar den ut sig. Nu häller du ut smeten på plåten och försöker få den lika tjock överallt. Sedan sätter du den i mitten av ugnen och låter den grädda i cirka 20 minuter. När du väntar på själva kakan kan du börja göra glasyren! Smält smöret till galsyren över vattenbad. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke och vispa ihop dem med hjälp av en elvisp. Blanda sedan ner smöret och kaffe/vatten. Vispa tillssmeten blir jämn och ganska rinnande. När kakan i ugnen är klar brer du på glasyren som ett täcke. Strö sedan över massor av kokosflingor! Sedan skär du upp den stora kakan i fyrkantiga bitar. Det kommer bli ungefär 30 stycken. Lycka till och hoppas det smakar! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicias sockerpalats

Älskar du också kakor och andra sötsaker? Då har du kommit helt rätt. Här på Sockerpalatset hittar du bilder och recept på supersmarriga läckerheter. Ta gärna del av mina idéer och berätta vad du tyckte!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela