Rosecake med frukt och bär
Alla tycker om gräddtårta och det är enkelt att göra, men (!!!) ibland kan den se väldigt tråkig ut. För att få ett bättre intryck av tårtan kan man jobba med grädden på utsidan! Idag valde jag att använda en sprits och göra rosa rosor av grädde på min tårta. Denna variant kallas rosecake.
Till gräddtårtan behöver du: tårtbotten i valfri smak, tårtmousse, 2,5 dl mjölk, 5 dl grädde, hallon, övrig frukt/bär, röd karamellfärg
Först börjar du med att vispa ihop tårtmoussen med 2,5 dl mjölk. När du får en bra konsistens brer du ut smeten på en tårtbotten. Här kan du också placera ut valfri frukt/bär (men spara dina hallon till dekorationen). Jag använde mig av jordgubbar och ananas. Gör likadant med nästa lager tills du använt alla tårtbottnar och tårtmoussen är slut. Redan där är själva tårtan klar! Snabbt och enkelt. Nu till det lite svårare - överdraget. Vispa grädden och mosa några hallon och häll i. Nu ser du att grädden börjar skifta till en mer rosa färg. Jag ville ha ännu starkare färg på min grädde så jag hällde ner några droppar röd karamellfärg också. När du får en fast konsistens på grädden lägger du ner smeten i en sprits. Efter det börjar du göra små "rosor" på tårtan. Börja inifrån och jobba utåt i själva rosen. När du känner dig nöjd finns det säkert några småställen du missat med grädde - de hålen fyller du i med små små små rosor. Lycka till!