Felicias sockerpalats

En plats fylld med smarriga läckerheter!

Smartiescake

Publicerad 2015-03-08 15:19:00 i Bakverk,

Detta är en PERFEKT "ge bort-tårta". Igår bakade jag denna till en kompis. Hon blev superglad! Det snyggaste med denna tårtan är bandet runt om. Det blir som en liten present. Och vem gillar inte smarties?
 
Till tårtan behöver du: tårtbotten i valfri smak, chokladtårtmousse, 3 dl grädde, 2,5 dl mjölk, 2 paket fingers, smarties, röd karamellfärg, något slags band
 
Först börjar du med att vispa ihop tårtmoussen med 2,5 dl mjölk. När du får en bra konsistens brer du ut smeten på en tårtbotten. Spara lite som du sedan ska använda till att smörja in tårtan med. Efter det vispar du grädden. Här använde jag karamellfärgen för att få en rosa färg. Det tycker jag blir snyggare! Även här ska resten sparas till dekoration, så använd inte all grädde. När du lagt på de sista tårtlagret smörjer du in hela tårtan med resten av tårtmoussen så den ser ut som en chokladtårta. Både sidorna och överdelen. Detta kan du göra med hjälp av en slickepott. Efter det börjar du placera ut alla fingers på sidorna. Försök få så jämna mellanrum som möjligt mellan varje kex. När du fått på alla knyter du bandet runt tårtan så kexen inte ramlar av. Här kan du behöva hjälp från någon annan. Efter det häller du ner resterande grädde i en sprits och gör ett valfritt mönster runt tårtan (men innanför kexen). Detta görs för att smartiesarna inte ska ramla ut genom mellanrummen senare. När du gjort en stadit ring av grädde häller du på smartiesarna på tårtan. Se till att inte bottnen syns. Ju fler smarties - desto bättre! Lycka till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Felicias sockerpalats

Älskar du också kakor och andra sötsaker? Då har du kommit helt rätt. Här på Sockerpalatset hittar du bilder och recept på supersmarriga läckerheter. Ta gärna del av mina idéer och berätta vad du tyckte!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela